Skip to main content

Mijn leermeester

In dezelfde periode heb ik Peter O’Sullivan ontmoet en vele cursussen bij hem gevolgd. Deze collega, inmiddels professor aan de Curtin Universiteit in Perth Australië, maar daarnaast nog steeds werkzaam in de dagelijks praktijk, heeft me zeer geïnspireerd met zijn inzichten en studies. Hij heeft mij en vele collega’s aangetoond dat veel klachten in ons vakgebied zijn terug te voeren op een verkeerd houdings- en bewegingspatroon. Maar dat dit niet hetzelfde is als een gebrek aan spierkracht maar veeleer aan een gebrek aan controle over de bewegingen. Daaruit volgt dat spier-“kracht” training voor het verhelpen van deze klachten weinig zinvol is. Voor het handhaven van lichaamsposities is namelijk geen kracht vereist, anders zou dit niet over langere periode vol te houden zijn, maar dat bewustzijn en uithoudingsvermogenbelangrijker zijn. En dat blijkt ook wel doordat veel mensen bij hun pijnklacht nog wel voldoende kracht hebben, maar deze niet graag toepassen bij bestaande pijn. Anders gezegd: de meeste mensen kunnen in het dagelijks gebruik de voorwerpen wel tillen, maar dat gepaard met pijn en wordt dus graag vermeden.

Al deze factoren hebben ertoe geleid dat ik in mijn praktijk nooit heb geïnvesteerd in de tegenwoordig zo alom toegepaste krachttraining/fitness uitrusting, maar met behulp van de slingtraining me steeds weer focus op de stabiliteitdeficiënties als oorzaak van klachtenpatronen.

Heeft u zichzelf herkent in de beschreven pijnsituaties?
Heeft u al jaren geen verbeteringen geboekt en nog steeds veel pijn?

Neem dan contact met mij op.
Samen zullen wij de weg naar herstel in gaan.

Bel mij op: 072 - 879 54 01
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerst nog wat meer informatie?
Vraag een intakegesprek aan!

Kennis is de eerste stap naar verbetering