Skip to main content

De samenwerking met Praag

Daarnaast heb ik een aantal jaren cursussen gegeven in deze onderzoeks- en behandelwijze zowel in Nederland als over de grens. Op deze manier heb ik mijn collega in Tsjechië ontmoet en mogen opleiden tot specialist in Slingtraining, wat heeft geleid tot een intensievere samenwerking en uitwisseling van inzichten en ervaringen.
Samen met haar, Alice Hamackova Pernicova van de RedPoint Clinics in Tsjechië, hebben we een behandelprotocol voor onze klinieken opgezet, die we in beiden in onze praktijken toepassen.

We richten ons op patiënten met chronisch klachten die al lang geen oplossing hebben gevonden voor hun klachten. In de praktijk blijken deze klachten niet alléén voor te komen bij mensen die weinig bewegen, maar ook bij personen die juist veel fysieke arbeid verrichten.

Dit programma komt erop neer dat we op basis van een anamnese- en test protocol een onderscheid maken tussen de eerder genoemde groepen klachten. De 3e groep patiënten, overigens ook de grootste groep, zijn daarbij onze specifieke doelgroep.
Als uit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk is dat de klachten worden veroorzaakt door een verkeerd gebruik van het bewegingsapparaat passen we Weak Link test protocol toe. Hiermee kunnen we de zwakste schakel in de ketens van houding en bewegingen opsporen.
Onze ervaring leert dat dit juist vaak houdings- en stabiliteitsbeperkingen zijn.

We krijgen hierdoor niet allen inzicht in de basis van de klacht, maar vinden we direct ook het aanvangsniveau van de oefenreeksen die de patiënt moet gaan trainen.

Heeft u zichzelf herkent in de beschreven pijnsituaties?
Heeft u al jaren geen verbeteringen geboekt en nog steeds veel pijn?

Neem dan contact met mij op.
Samen zullen wij de weg naar herstel in gaan.

Bel mij op: 072 - 879 54 01
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerst nog wat meer informatie?
Vraag een intakegesprek aan!

Kennis is de eerste stap naar verbetering